KÖRKORT!

Jag gjorde det, jag klarade det! 


Dags för en ny kvinnlig förebild

Låg i badet och läste kalmarposten, veckans profil Anne Wilks, vilken KVINNA!!!
Varför blir inte hon årets ölänning.

Namn: Anne Wilks
Ålder: Alltid i mina bästa år!
Familj: Lite spindlar o, möss å sånt i huset
Uppväxt: Bromma, Stockholm (5:e generationen Stockholmare)
Tjänar: Lagom till mitt lågbudgetliv
Kör: Rollator
Dricker: Kall mjölk, lingondricka, renat
Röker: Vid bekymmer
Karriär: Tidningsbud, städ, brevbärare, lantbruk, kyrkvaktmästare, trycksaksproduktion, skördefestmajorska
Nuvarande jobb: Programansvarig i Ölands Skördefest
Bästa egenskap: Humor och överseende
Sämsta egenskap : för mycket ideer
Fritidsintressen:Retreat, koppla av
Ville bli som liten : Stor
Favoritmat: Lättstekt lever med svampsås
Mat du ogillar: finns inte

Detta är min nya förebild, Ebba von Sydow och alla andra hemska ytliga idiotiska kvinnliga förebilder, släng er i väggen.


mörk igen

image10

Ja nu är jag mörk igen & hemma hos mamma på blixtvisit. Sista gången i denna lägenheten, känns lite konstig, idag hade vi familjeterapi i en seat. Mamma, Pappa, Johanna & jag. Det var speciellt, har hänt en del nästintill tragikomiska grejer som jag ska skriva mer om en annan dag.

12 timmars resvæg før 16 timmar i kalmar

Jaha så var det dags att bege sig till Sverige igen, att resan tar lika lång tid som att flyga till thailand ær ju bara en bagatelle mot vad som ska ske på fredag, herrejævlar vad nervøs jag ær.'

Borde egentligen næmna några ord om Ninas skadeglædje som ær næst intill tragisk, men igår betalde den tillbaka mot henne, først pajade hon en maskin (okej de kanske inte riktigt var hennes fel) Men iallafall den blev øverbelastad och det sprutade olja, hmm sen ja just det så hivade hon upp rostbif med krok ( vilket inte var bra før, "man gjorde hål i biffen) Sen nær maskinen æntligen var lagad och det var dags før lammstek så tryckte hon på fel knapp och det regnade lammstek både på henne och på golvet. Aj aj aj. Det gæller att tænka på sin aura och inte skratta åt andra, frøken

I førrgår fick vi våra norska personnr och jag ær numera 560588 01653 och norsk bankkund. På fredag blir det førhoppningsvis løn både från Norge & Sverige, det ser jag fram emot, likaså helgen då det ær 20 års fest i Gøteborg

Ha de!

Fiskepuddingmiddag, bildbevis

coop extra
Fiskepuddig. Hær ær den hærliga høg-kulturella matrætten från landet i væst.
middag
uppskuren i lagom tjocka bitar
middag1
middagen, tillsammans med mormors dåliga grytlappar. och hannahs fantastiska, under potatisen.

Mathilde & Rune

I morse ringde jag till bibloteket før atta boka datorer till mig och Nina.
Biblotikarie : Vilka navn?
Jag: Matilda & Nina
Biblotikare Mathilde och Rune?
Jag: Nej Matilda och Nina
Biblotikarie : Mathilde och Rune
Jag: Nej Nina
Biblotikarie: Luna
Jag : Okej...

Nina och Rune, ja men det ær i stortsett samma namn om man tar bort R,U,E och læger till N,I,A.

Just det på tal om dåliga låtar!!!Nær jag flyttade hit tog jag bara med min mp3 i hopp om att det var bra musik på den, det vivisade sig att den enbart innehøll kørkortstest, så jag tænkte att jag kunde lægga på musik från Ninas dator, dær visade det vara mycket Rn'B(rytm and blues som pappa tror det står før) Iallafall, jag kopierade bara øver och trodde att SÅ illa kan det væl inte vara, rætt som det ær nær jag står med julskinka upp till øronen kommer Linda Bengtsing- Alla flickor, seriøst det ær verkligen en av de sæmsta låtarna som finns (trodde jag då) Men sen kom en låt som heter K-I-S-S-I-N-G den tar nog priset.

"I remember the first time girl you and me f-u-c-k-i-n-g"

Det ær verkligen misshandel av sinnerna att lyssna på sådant.

Jo i helgen åt vi denna fantastiska rætt, fiskepudding. Mer inspirerande mat får man leta efter, tænk er en falukorv gjord av fisk, rå i vit sås tillsammans med morøtter och potatis, yummie.
Det var varken gott eller æckligt smakade som lutfisk fast minde kænsla...


bilder från ett grått sandefjord

kyrkan

Hær ær kyrkan

fintjag gillar den lilla fontænen!317393-4

Kærlek och jobb

Jag kom på att jag inte har berættat så mycket om vårat arbete, eller jag ær mer sugen på attt berætta om våra arbetskamrater!
Som Ni som redan ær insatta i min blogg, vet att de flesta inte hærstammar från Norden, men just sylte-produktionen bjuder på de skandinaviska slæktet, en av de starkare profilerna ær en lagom tjock mycket svettig døv man i 50 års åldern, han fattade från andra dagen tycke før min sambo Nina. Han lær henne allt han kan, Han ær helt fantastisk på att læsa på læpparna och talar førvånandvært bra, sen tar han gærna till sina fingrar (som ser ut som en av scans lite kryddiga korvar) elller ær dom mer i falukorvstjocknad, de som fortfarande ær intakta.(som slaktare rycker både en och två fingrar) Det næsta mest imponerade med hans språk ær att han har med rullande R i varenda ord! Något som knappt ingen i sødra Sverige klarar av!
Den hær døva mannen ær alltså en framstående profil i sitt hov har han en bestæmd dam, också døv, jag hoppas på något slags svartsjukedrama, mellan henne, mannen och Nina, det skulle liva upp det hela lite!.

Inte nog med detta kærleksdrama, våran landsbroder och tillika Kalmarritbroder Kalle har fått en mycket liten thailændska(?) på halsen, något som jag trodde han tyckte var lite genant, så jag frågade honom hur det gick med hans thailændska flickvæn och han satt att hon var gift och hade två barn. Det tyckte jag var lite løverraskande eftersom hon ser ut att vara 16 år, och sa "ja det verkar ju inte hindra henne, Då sa Kalle utan helt førvarning, "Inte mig heller" Jag blev lætt chockad! Kalleman!
Kærleken frodar, med andra ord.

De andra profilerna på skæggerø a/s får jag ta en annan gång.

Førresten idag ska vi æta norges nationalrætt, fiskepudding. jag ska skriva mer ingående om detta nær det væl har førtærats.

Hannah! tack før dina komplimanger och brev, det var jættekul fast det var ett sånt fult kuvert. jag ska svara i veckan, skriva ingående om fiskpuddingen. Puss

P.I.M.P

Vackert væder som vanligt, Norge visar sig från sin bæsta sida, ostkusten såklart. Idag ær den en vecka kvar till hemfærden, blixtvisiten i inte allt før hærliga Kalmar Stad. Blixtvisiten lær væl vara i sådær 16 timmar, sen bær det av till Sveriges baksida, Gøteborg før att fira den då 20 åriga sambon, Nina, med dunder och brak och førhoppningsvis något litet fyrkantigt, rosa. Bo ska jag iallafall gøra hos søtaste Gerd och Kalle tillsammans med snyggaste Sofia i hæftigaste førorten Kortedala.

Just det igår hade vi matlagningsmaraton, vi (læs Nina) lagade två potatisgratænger och falukorv i ugn. Jorå med maten slarvar vi inte. Nu ska vi førsøka æta upp allt i skafferien och sprara pengarna tills Gøteborg och næsta løn.

Nu ska vi snart till våran Hallick,mja dom som hyr ut oss, Adecco. Hoppas hoppas, vi får prata med snygg-Sindre, han ær nog næstan det snyggaste i Sandefjord.

Kram



Bye Bye drugdealer

I dag ska våran knarkande granne bli utslængd, genom fønstret ner i en container, eller iallafall hans inredning. Hyresværden kastar ut honom. (det kænns væl bra, mamma & kaja)
Annars knallar livet på som vanligt, havregryns grøt och Beverly Hills till frukost, vakumera ton med køtt, bli offer før Ninas skadeglædje. Just det igår nær jag kom till jobbet var mina gummistøvlar borta, efter lite detektivarbete och och ett par lånestøvlar senare hittade jag mina støvlar på en liten asiat på 130cm, asiater och jag har inte samma strl, jag vet inte hur detta kunde ske, så nu står det stort och tydligt 2970 Matilda SWE! Man måste var tydlig.


Hårdrockshelg

I fredags fick vi sluta tidigt, så vi åkte hem, åt god mat och kollade på Idol (tror jag). I lørdags var vi en svæng på stan. Sen hem laga lite mat, sen børjade vi dricka drinkar. Festen børjade tidigt, før i lørdags skulle vi testa Sandefjords fantastiska uteliv. Vid halv tolv eller så gick vi, efter en guidning av Sofia per telefon hittade vi Cactus, dær vi blev nobbade och vakten kallade mig typ vit saab - 88.
Vi gick vidare och blev nobbade ungefær øverallt, nån gubbpub kom vi in på, men gick ganska snabbt dærifrån. Næ vi næstan gett upp hoppet drog vi till ett stælle som liknar søderport i Kalmar, dær var det hårdrocksspelning dagen till æra, vi tog plats på dansgolvet, och det kændes før ett tag som om jag var fødd till hårdrockare, och jag headbangade jærnet och gick ut med full kraft, vilket kændes søndagmorgon, MIN NACKE!!, kænns forfarande idag...
Jag ær kanske inte av rætt virke iallafall.

Och Sofia vart finns utelivet?

Hear you me.

Johanna Stenholm, jag ælskar dig mest av allt i hela værlden.

Lyssnar i detta øgonblick på "våran" låt, (hear you me) och ær næra tårar, jag saknar dig så mycket!
Det ær meningen att vi ska vara tillsammans så har det varit hela livet, vi har som høgst varit ifrån varandra 1 vecka. Nu bor vi inte ens i samma land.

På tal om syskon, så drømde jag i natt att mina førældrar Bitte & Lalla, fick ett barn tillsammans, dom hade råkat gøra det på fyllan, først var mamma jætte arg att dte blivit så, men deras respektive tyckte det var OK, så de bestæmde att de skulle ha barnet varannan vecka eller något sånt. Nær det børjade bli dags før førlossning var mamma och pappa ute och handlade saker till den nya. (oh det var så fint) På sjælva førlossningen så var jag den som var med...
...efter en snabb førlossning hade Stina Stenholm kommit till værlden!


KØTT

Nu jobbar vi, 14-22 på slakteriet Fatland.
Våran uppgift ær att ta hand om allt dagpasset inte hunnit med....
..och det ær inte lite!

Igår vakumerade vi flera ton køtt (tror jag) Fysautans vilka muskler vi kommer få.
Det ær ett tugnt jobb vill jag lova, kasta runt på julskinor ær inte det lættaste,
sjælva vakumernadet børjar med att køttet ska ner i en påse, Nina lægger ner det i en maskin som skjuter ut køttet i ett rør dær det ska sitta en påsse (som jag ska træ på), Ibland var Nina inte så uppmærksam, utan mer skøt køttet på mig, Fulltræff en lammstek rakt i magen.

Slakteriet bjuder på många nationaliteter och vi får øva alla møjliga språk, det ryktas om jobb dygnaet runt framåt jul..
Vi får væl se hur det blir.

Kolla gærna!, KLEM
                          http://divine.bilddagboken.se/index.php?main=L3AvZGF5dmlldy5odG1sP3Q9MTE4OTU0ODAwMSZpZD05MzkyMDM1NQ==


Ny personlighet

chai-latte, R'nB, fotboll, baka brød.

Jorå jag ær næstan som en ny mænniska. Saknar inte Kalmar ett dugg,

Jag dricker chai-latte, kollar MTV (och diggar) i lørdags såg vi først Kalmar FF- Væsby och sedan Sverige - Danmark. OJ OJ OJ.

Helgen har varit lugn, lite ekologisk øl och en liten drink i hemmets lugna vrå, vi ær nog krassliga som det ær. var tvunga att kurera oss før IDAG SKA VI BØRJA JOBBA!
Bakade en limpa brød igår, kændes skit først, men blev riktigt gott.


Kantin-bitrædet

Igår jobbade vi. Nina och jag hade hand om en føretagsrestaurang føretagaet hette Skagerak energi, och vi gissar på att det ær typ som EON. Men vi vet inte.

Våran uppgift var att utfodra de stackars tjænstemænnen.

Bæsta med Norge igår, Norrmæn æter inte varm lunch.
Så våran uppgift var att lægga upp pålægg, gøra sallader och kaffe.
Och dagen till æra skulle det vara køttkakor (pannbiff). Det gick ypperligt.

På måndag ær det slut med glidarjobb och dags før køttindustri. YES!

Besøk i grannkommunen

Idag har vi åkt bil, åt fel håll...
Vi fick ett extra knæck idag på en føretagsrestaurang. Eller Nina fick, jag ska følja med i morgon. då ær hos boss och jag vise boss.
Ja iallafall, de ringde från adecco i morse o undrade om någon av oss kunde hoppa in i denhær restaurangen, o visst kunde vi det, men att ta sig dit, vi råkade køra åt fel håll och hamnade i Larviks kommun.

Till slut kom vi iallafall till skageraks energi dær Nina skulle jobba. Nu till næsta problem, hur skulle jag ta mig hem. Efter att ha gått någon km, hittade jag en Busshlp och efter bara 10 min kom en buss, vilken buss sen, værsta turen, ut på landet in i villaområden osv, tillslut Sandefjords tågstation!

YES!

JOOOOOOOBBB!!

Igår fick vi jobb, mitt under våran biltur, ringer det!!!
JAAAAA ett norskt nummer. Det visade sig vara Birthe från adecco, hon undrar om vi vill jobb på en køttproduktion. Sjælvklart vill vi det, Så på måndag ska jag o nina gøra skinka o korv o sånt dær.


JAAA! lyckligare kan vi knappt bli, och vilken jobb sen! det ær ju ganska hæftigt, arbetsklæder ska vi få med, rubb och stubb, vi fick sæga våra skostrl redan innan vi skrivit på papprena, Snart har vi norska personnr också.

idag har vi firat, på kafe & skickat vykort hem till mormor/farmor & morfar/farfar....

Tyværr ær jag kjempeførskyld. så jag lyxade till det på apoteket och køpte rød solhatt. hutt


Bibloteket

Bibloteket i Sandefjord, gratis data åde.
det vankas val i Norge och det ær røstning på det lokala bibloteket, blandat med mammalediga mammor, o så vi invandrare.

Idag ska vi antagligen på tur, som det heter, vi ska ut o åka. Se omgivningarna.
Antagligen åka ut till flygplatsen dær det finns chans till jobb.

Jag ska ringa Manpower "Helse" och fråga om jobb. Før det finns grymt mycket gamla hær, som ær ute o går helt ensamma! och hur många rullstolsbunda som helst, jag læste i tidningen att ældrevården var dålig hær, dom behøver svenska resurser!!!! Det hør jag.

Ja nu vill vi ha jobb.

Kolla
http://www.divine.bilddagboken.se & http://www.ninaaa.bilddagboken.se

På plats i Sandefjord

Nu ær vi Norrmænn.
Vi bor i en Tvåa i centrala Sandefjord som førøvrigt ær en jættefin stad!
Vi har havsutsikt och høgst 2 minuter till centrum. Våra grannar ær precis som oss invandrare, men ifrån sydligare breddgrader....

Idag har vi søkt jobb. Vi gjorde ett slags test infør lagerarbete, och jag blev precis godkænd, han undrade om jag hade problem med siffor eller dyslexi..
Efteråt kænde vi oss mindre smarta och gick hem o la oss på soffan, på tal om soffan, vi får faktiskt in både ettan, tvåan och fyran på från svensktv.

Sen ser vi extreme oppustning (extreme homemakeover) och Luxeliv (lyxfællan) Norska ær så charmigt. tyværr ser vi mest alkisar och mæn i kjol och turban. Men vi hoppas på Norrmæn!
Jag har sett minst 3 ganska snygga.

Just det inte nog med att jag ær norsklægenhetsinnehavare, jag har också norskt mobilnr och ær kund hos något elbolag, jorå en hel del vuxenpoæng.

Annars så rullar livet på, vi kæmpar på och lovat oss sjælva att inte køpa mer mat føren vi fått jobb, just det vi har fått en norsk kompis hon ær blonderad kvinna i 50 årsåldern på Narvesen (pressbyrån) som vi snackar med ungefr 3 ggr om dagen, så mest mobiler och vægbeskrivningar.

Nær det blirl øn så ska vi storhandla dær!!


RSS 2.0