MOUNT ISA, QUEENSLAND, OZ!

Nu har vi varit ute nastan en vecka med vanen!
Under den veckan har vi hunnit med en hel del, typ 380 mil eller sa. Soluppgang och nedgang over eyers rock, Kings Canyon. Campa pa diverse campingar  kort i diverse byar med 300 invanare, atit kangru, traffat trevliga och hjalpsamma manniskor. Sett en hel del djur langs vagen, bade levande och doda.

Allt har varit frid och frojd till igar, da fick vi ett stenskott i framrutan (vilket betyder att det kommer bli dyrt... )hur dyrt vet vi inte annu, ska kolla upp det ju narmare i vi kommer malet...
Sa igar var en ganska deppig dag, nar vi slog lager i Queenslands forsta by med 300 invanare, en mack, en camping, en bar och ett motell.

Vi kopte varsin dricka for att kunna ta del av AC, Tvn och lite tidningar, da kom tva stycken aussies fram till oss och bjod in oss pa ol! HAHA  skitroliga var dom, men sa fruktansvart troga pagar! Dar satt vi iallafall pa motellets altan och drack folkol och forsokte beratta om sverige, dom tyckte allt lat skitbra, sa om dom inte varit sa fruktansvart patriotiska hade dom flyttat till Sverige nar nasta plan gick !

Nu ar vi i en "stad" Mount Isa... stod i lonely planet att det var en stad fylld med cowboys och att det 2008 borjat annonserats pa kusterna efter tjejer, for att det var sadan overflod pa man i denna staden.... 
 
Har ar vi iallafall i nagra timmar, for att ata, tanka och data-data, sen ska vi vidare emot kusten!!!

Lite update!

Har kommer ett ganska langt inlagg, skulle jag tro!

Kommer knappt ihag vad jag skrev om sist, vi ar i Adelaide nu, vagen dit har gatt fran Melbourne, via Great ocean road.

Fran Melbourne, sa akte vi en tur tillsammans med 6 andra europeer...
Vi blv upphamtade i en lite skolbuss och sen var vi "on the road"  varan guide och chauffor hette Foggy och var en valdigt fargstark manniska.

Forsta dagen akte vi langs kusten precis intill havet, sag De Tolv apostlarna som bara var atta, suggan och kultingarna, London Bridge och vilda koalor och kangrus. Pa natten sov vi i en liten by pa hostell tillsammans med hela gruppen.

Dag tva var nastan den basta, da klattrade vi i berg, ett riktigt hogt berg, med en makalos utsikt frisikt i minst 5 mil, sen akte vi vidare till delstatsen storsta vattenfall ocksa det valdigt vackert.
Kvallen slutade i en annu mindre stad, hemma hos Sonja pa hennes "hemma hos- hostel" Dar blev det OZ-BBQ och en himla trevlig stammning.

Dag tre, red jag, Johanna tillsammans med den tyska killen. Johanna var ganska radd i borjan och fick en lite tjock hast som hette Ben, vi red ut i skogen, som kandes som ett sagolandskap. Travade lite och sen hem igen till garden, dar vi blev upphamtade av varan guide Foggy. Sen var det gasen i botten till Adelaide, med ett stopp, Vingard.
Dar smakade vi lite vin och kopte aven en flarra for 5 dollar:) Sen var vi strax framme pa varat hostell Hostel 109. Snabb incheckning och en dusch senare var vi pa stan tillsammans ed dom andra, kakade lite  kinakak med ganget, sen hem och tvardacka.


Konstaterande!!! Australien har internet som varsta U-landet. Blir inga bilder pa bloggen.... utan bara pa facebook till vi kommer till Johanna eller sa...

Forrsten sa betyder matilda sovsack pa Aussie-slang.

/Walzing sovsack med mig!

I Melbourne!

Nu ar vi framme i Melbourne, akte buss hela natten 20-08, och fros for forsta gangen, inte pga vadret utan for att han hade AC'n pa full fras, haha jag hade shorts, och fros om... KNANA! drog upp strumporna max och kande mig som Stig-Helmer.

Varan sista tid i Sydney, spenderade vi pa Bondi (vilket var sjukt overskattat) och sista dagen var vi pa Manly (som ar en stadsdel? ute i skargarden) vilket var jattefint.  Tyvarr kom varsta tropisk regnet sen och vi blev lite strandsatta pa farjeterminalen.

Innan allt detta han vi med fish market, china town, glebe, darling harbour, rocks + att vi har saker gatt 5-6 mil eller sa.

Nu ar vi som sagt i Melbourne och bor pa ett jattefrascht hostel som ligger i stadsdelen St Kilda, vilket ar ca 500m fran havet eller sa. Har ar fortfarande var-forsommar, sa vattnet ar ganska kallt , men i luften har vi ca +30 grader just nu.

Johanna ligger uppe pa hostellet och sover efter somnbristen ifran i natt + matkoma. (det ar faktiskt forsta gangen vi ar ifran varandra sen jag kom )

Nu ska jag snart upp och vacka tornrosa och vi ska ut och dricka en ol eller tva, sen blir det nog tidig laggning och in till stan i morgon !


puss.

tva storstadsdamer!




Tva storstadsdamer!

Vi har det bra.

SYDNEY!

Nu har vi varit i Sydney i 2 dagar!
Allt ar jattebra, idag bytte vi fran hotell till hostel och vandrade bildligt talat over bron med vara backpackersryggor over bron. Sen tog vi taxi till glebe och checkade in pa ett backpacker hostel, female dorm. Vilket sag ut som kriget (alla kanske vet att jag inte ar ordningen sjalv) men faaan vad det sag ut!
Slog oss ner i tva sangar och gick och planerade det sista av varan kommande resa.
Sen akte vi in till stan och missade helt att ga av och akte gratisbussen istallet:) Sen fick vi antligen bokat varan resa. Det kommer bli Sydney-melbourne-great ocean road-gruppresa i 3 dagar och sen till adelaide sen hyr vi antagligen camping-van (som jag ska kora)!!! Kor till Perth, sen flyg till Brissan och hem till Johnne.

Australien FFS

HEJ!!
Nu ar jag i Australien, det kanns ratt overkligt...
Vagen dit borjade i fredags, 03.50 i Rosengard!
Kl. 04.40 var jag pa malmo station, i osregn, med min extremt latta packning. Taget till kastrup, dar slog nervositeten till... en lang promenad senare var jag pa plats pa mitt air france-plan mellan tva buisness-snubbar, dar snaskades snala mini-wienerbrod och blaskigt kaffe.
I Paris som forovrigt maste ha en av varldens storsta flygplatser??? aktes det buss mellan flygplan och terminal, sedan ytterligare en buss till en annan terminal for att slutligen ta ett tag till min terminal
MOT HONGKONG i en jubojet. Hade stora forvantningar pa underhallningen, vilket bestod av kinesiska sapor, tva franska filmer och nagra trailers pa engelska. men gott kineskrubb :)
I Hongkong, blev jag av med passet for ca 20 min i ovisshet, sen komm Mr.Passkontrollant ut och skulle uttala Ms.Stenholm, fungerade faktiskt ganska bra oss emellan, amerikanarna fattade noll.
Sen antligen pa min airbus 330 till Sydney, hamnade ihop med nagot gruppboende fran Kina, fullt os fran borjan till slut. God mat sen, plugga i oronproppar, ogonbindel pa, sen soooova.
Vaknade till nagra timmar senare, och gjorde allt for att halla mig vaken, underhallningen var nagot kinesisk drama, och kinererna runt om holl lada.
Nar vi till slut landade, sa hamnade jag i lite knipa i passkontrollen, en knarkhund mellan benen och med en fragvis passkontrollant framfor mig, han ville veta vart jag skulle spendera natten, och nar jag inte hade nagot bra svar sa... blev det lite nervost... sa mitt svar paminde tydligen om nagot whiskeymarke. Han och jag kom fram till att north sydney fick duga... och vidare och hamta min suspekta ryggsack, som jag aterigen fastanade med, denna gangen rackte det med att jag intygade att jag inte hade tra, metall, rotter eller frukt med mig!!!!
SEN TRAFFADE JAG JOHANNA OCH FICK EN TAR I OGAT!!!
Idag har vi gatt over bron, kollat konserthuset, akt gratis buss, varit pa miljofestival, kollat red bull event, akt bat och atit valdigt  god thaimat pa en valdigt trevlig restaurang.
Nu ska vi planera resa!
PUSS

RSS 2.0