H e m m a

Detta är mitt i natten, samma natt som jag kom hem till mamma den 19 maj. Egentligen är det den 20 maj nu. Jag har varit vaken i en evighet, senast jag vaknade upp i en säng var klockan 08.30 den 18 maj, då var jag i Barcelona på La Rambla, eller i en säng i lägenheten vi bodde i. Så jag har mer eller mindre varit vaken i ja ett väldigt bra tag runt 40 timmar kanske, en arbetsvecka. Lite sov jag i natt på en bänk under "ankommande flyg" tavlan i min lilla polyestertygssovsäck mittemot dom öppna dörrarna, som ni kanske hör var detta en ganska kall historia och skönhetssömen kanske varade i högst 2 timmar.  Sen dess har jag flygit över Europa och åkt tåg genom Sverige, eller egentligen inte genom Sverige utan från Nyköping till Kalmar. Resan slutade 20.16 på Kalmar Centralstation där min lille far stod i den stickade tröjan och dom oputsade glasögonen, bilen stod vi korvkiosken, den tog oss hem till mammas nya lägenhet (som jag bara varit i på visning i augusti förra året) Just nu sittligger jag i soffan där jag ska sova i natt. Denna lägenheten är mammas och Johannas, jag ska bara bo här fram till den 1 juni, efter det flyttar jag och Kalle in i en etta på Borgmästargatan, som vi ska hyra i andrahand över sommaren.


Nu till några viktiga frågor

Var resan bra ?

-Resan blev inte alls som jag tänkt mig, eller kanske inte alls så som vi hade planerat den (egentligen hade vi inte planerat så mycket....) Mycket berodde på Interrail som vi inte alls är nöjda med, Interrail kostade oss en massa extra pengar och behövdes hela tiden bokas och betalas, på vissa sträckor gick det bara "lyxtåg" vilket gjorde det hela svindyrt. Något som också har varit lite tråkigt är vädret som inte alls har varit sådär jättebra som vi önskat oss.

Men...

Paris, Nice & Barecelona tyckte jag om jättemycket, Verkligen tre städer jag absolut skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till.

München var inte alls planerat, men en positiv överraskning, där fick både jag och Kalle för första gången besöka ett koncentrationsläger tillsammans med en jättebra guide

Valencia var bara mestadels dåligt väder och inte alls så levande och sprudlande som Barcelona, I sol var den väldigt fin med tjusiga torg och en jättestor strand (som vi inte fick nytta av så mycket)

Venedig var jättecharmigt och speciellt, men tyvärr en stor turistfälla, allt var jättedyrt, första dagarna  var otroligt kalla, vi bodde ute på en camping precis nedanför flygplatsen start och landningsträcka tillsammans med två galna tuppar.

London var bra och coolt, tyvärr hängde jag mest på eftersom Kalle är så hemma där, likaså  Sofia & Jonatan. Vädret var jättedåligt och vi hade inte riktigt kommit igång i resandet och var lite rostiga.

Sen var vi till en början i Calais, men det kan jag inte säga så mycket om för vi såg inte så mycket, men jag tror att Calais är väldigt säsongsaktigt och att säsongen inte riktigt kommit igång...



Vad gjorde jag på min födelsedag?

På min födelsedag låg jag i sängen jättelänge och väntade på frukost... (Vi hade i och för sig firat mig lite på natten med McDonalds muffin med ljus i.. . )Frukost var jordgubbar juice och mackor samt choklad. Dagen började med cykeltaxi ner till stranden där vi sedan åkte linbana över hamnen upp i ett berg. Sedan gick vi hem, drack låtsas-champange och sangria, sedan gick vi vidare och käkade mat, för att sedan gå och dricka shotar och dansa bugg. Efter detta gick vi la rambla ner och blev erbjuden knark varannan meter som lanserades som ölförsäljning. När jag satt utanför en affär och väntade på Kalle blev jag erbjuden att sälja sex till en man, på vägen hem blev Kalle erbjuden sex mot betalning och lite heroin, en hel lyckad kväll helt enkelt :)


Hemma

Detta är mitt i natten, samma natt som jag kom hem till mamma den 19 maj. Egentligen är det den 20 maj nu. Jag har varit vaken i en evighet, senast jag vaknade upp i en säng var klockan 08.30 den 18 maj, då var jag i Barcelona på La Rambla, eller i en säng i lägenheten vi bodde i. Så jag har mer eller mindre varit vaken i ja ett väldigt bra tag runt 40 timmar kanske, en arbetsvecka. Lite sov jag i natt på en bänk under ?ankommande flyg? tavlan i min lilla polyestertygssovsäck mittemot dom öppna dörrarna, som ni kanske hör var detta en ganska kall historia och skönhetssömen kanske varade i högst 2 timmar. Sen dess har jag flygit över Europa och åkt tåg genom Sverige, eller egentligen inte genom Sverige utan från Nyköping till Kalmar. Resan slutade 20.16 på Kalmar Centralstation där min lille far stod i den stickade tröjan och dom oputsade glasögonen, bilen stod vi korvkiosken, den tog oss hem till mammas nya lägenhet (som jag bara varit i på visning i augusti förra året) Just nu sittligger jag i soffan där jag ska sova i natt. Denna lägenheten är mammas och Johannas, jag ska bara bo här fram till den 1 juni, efter det flyttar jag och Kalle in i en etta på Borgmästargatan, som vi ska hyra i andrahand över sommaren.

Nu till några viktiga frågor
Var resan bra ?
-Resan blev inte alls som jag tänkt mig, eller kanske inte alls så som vi hade planerat den (egentligen hade vi inte planerat så mycket?.) Mycket berodde på Interrail som vi inte alls är nöjda med, Interrail kostade oss en massa extra pengar och behövdes hela tiden bokas och betalas, på vissa sträckor gick det bara ?lyxtåg? vilket gjorde det hela svindyrt. Något som också har varit lite tråkigt är vädret som inte alls har varit sådär jättebra som vi önskat oss.
Men?
Paris, Nice & Barecelona tyckte jag om jättemycket, Verkligen tre städer jag absolut skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till.
München var inte alls planerat, men en positiv överraskning, där fick både jag och Kalle för första gången besöka ett koncentrationsläger tillsammans med en jättebra guide
Valencia var bara mestadels dåligt väder och inte alls så levande och sprudlande som Barcelona, I sol var den väldigt fin med tjusiga torg och en jättestor strand (som vi inte fick nytta av så mycket)
Venedig var jättecharmigt och speciellt, men tyvärr en stor turistfälla, allt var jättedyrt, första dagarna var otroligt kalla, vi bodde ute på en camping precis nedanför flygplatsen start och landningsträcka tillsammans med två galna tuppar.
London var bra och coolt, tyvärr hängde jag mest på eftersom Kalle är så hemma där, likaså Sofia & Jonatan. Vädret var jättedåligt och vi hade inte riktigt kommit igång i resandet och var lite rostiga.
Sen var vi till en början i Calais, men det kan jag inte säga så mycket om för vi såg inte så mycket, men jag tror att Calais är väldigt säsongsaktigt och att säsongen inte riktigt kommit igång?


Vad gjorde jag på min födelsedag?
På min födelsedag låg jag i sängen jättelänge och väntade på frukost? (Vi hade i och för sig firat mig lite på natten med McDonalds muffin med ljus i.. . )Frukost var jordgubbar juice och mackor samt choklad. Dagen började med cykeltaxi ner till stranden där vi sedan åkte linbana över hamnen upp i ett berg. Sedan gick vi hem, drack låtsas-champange och sangria, sedan gick vi vidare och käkade mat, för att sedan gå och dricka shotar och dansa bugg. Efter detta gick vi la rambla ner och blev erbjuden knark varannan meter som lanserades som ölförsäljning. När jag satt utanför en affär och väntade på Kalle blev jag erbjuden att sälja sex till en man, på vägen hem blev Kalle erbjuden sex mot betalning och lite heroin, en hel lyckad kväll helt enkelt :)

Förresten så har jag varit på systembolaget idag!

364 Dagar

Jaha sa var vi i Barcelona...igen!
Vi kom hit igar vid 20-tiden da tog vi oss till catalunya och motte upp en kvinna som visade oss till varat boende, vilket ar ett rum i en lagenhet, precis vid la rambla som ar en av barcelonas mittpunkter.Varat rum ar jattefrascht gar i ikea... Idag har vi mest gatt runt i kvarteret lagat lite tacos i koket och slappat, durckit lite sangria forstas. Ska antagligen ut en svang pa stan nu, sista gangen som 19 aring!


HA DE!!!

har har jag varit!


Ett valdigt negativt sug-inlagg

Valencia borjade mycket daligt, med regn asmycket regn... Vi sprang till donken och at natt "spanskt" satt dar i sakert 2 timmar at efteratt och drack kaffe. Sen tog vi faktiskt taxi till varat hostel, dar nagon otrevlig receptionist checkade in oss... sen grejade vi lite dar gick o tog en doner och la oss..

Frukosten var hemskt, sen skulle vi ga till stan vilket slutade med att vi gick vilse i 6 timmar at varldens vidrigaste mat...  Ja.. sen gick vi tillbaka till hostellet dar det kommit nya rumskamrater, en tyskkoloni som forfestade.. vi gick ut pa restaurang blev ovanner, gick tillbaka.. loste en del problem forsokte sova i 3 timmar sen kommer party-tyskarna kockan tre och ar jatte glada och jattefulla och gapiga som fan, nar dom efter lang tid gott och lagt sig, borjar tva snarka.... JAAA

Vaknar idag av osregn... jippi skiter i frukosten, beger oss ut pa stan runt ett, det spricker upp, solen skiner och vi tar ratt vag!!! Ja Valencia ar jattefint!!! Gar sedan till tagstationen for att boka biljetter hem till Sverige...Vilket inte gar sa just nu ar jag jattesur pa hela Interrail-grejen det ar inte alls "vara pa luffen, ta ett tag nar man kanner for det allt ar gratis" Nej forfan, har ska reserveras och betalas en hel massa. Eventuellt tar vi flyger hem (det blir antagligen billigare)

Barsa

I senaste inlagget blev det fel, Kalle och perfektiom gar hand i hand.

Nu ar vi i Barcelona och har det jattebra, vi bor en bit uatnfor stan i en stor villa med en massa rum, vi bor i ett rum med 6 andra som i natt bara var tjejer. Idag har vi trampat runt i stan gatt pa en valdigt stor matmarknad, sa mysigt. tyvarr lyckades vi se doda kaniner med ogone kvar... ackligt som fan. Nu ligger Kalle pa rummet o slappar ska eventuellt in och promenera pa stranden nu senare...


Jo pappa jag har varit i hamnen tusentalks batar....

Venedig-Nice ett 28h vakenrace

Nu ar vi i Nice efter maanga maaga timmar...
Varan resa borjade i Venedig vid 17 tiden. Darifran tog vi oss till Milano dar vi bytte tag till Ventimiglia. Nar vi vaknade upp i kupen och narmade oss markte vi att "oj har var det ode" och mer ode skulle det bli, vi fick hoppa av taget direkt ner pa sparet... nar vi kom in pa stationen var allt stangt, toaletterna, vanthallen, tav eventuella uteliggare lag o sov dar.. efter latt panik over att vi skulle vara dar 4 timmar mitt i natten.... gick vi ut. Vi mottes av en ode stad, dar allt var stangt och last, vi satte oss pa en bank utanfor polisstatinonen och vantade. Gick sedan tillbaka till stationen och tog pa oss dubbla klader och spelade mobilspel. nar alla timmar av vantan var slut o klockan 04.55 akte vi till Nice. I monaco hoppade nagra partyglada damer pa, pavag hem fran festen. Framme i Nice tog vi oss till hostellet som oppnade 08.30, jippi. Donken 07.30 annu mera vantan, efter en stadig brunch pa donken checkade vi in, da fick vi reda pa att vi inte kunde fa rummet forens klockan 13, sa vi packade om gick till stranden, somnade i nan timme, solade lite, sen tillbaka till hostellet vid 13 sov sen till 16.30...

Vi var mer eller mindre vakna i 28 timmar, konstigt nog var det inte sa jobbigt, idag sov vi till 9.15 da bestammde sig Kalle for att klippa skagget... med sax. Detta tog mer an 1 timme och orsakade en hel del irritation for min del.
Kalle och tid... Kalle och perfektion, Kalle och skynda sig dar har ni nagra ekvationer som inte gar ihop

Forresten sa ahr jag inte skrivit nagot om Vendig.
Vendig var jattefint nar vi kom, da fick vi reda pa att "hostellet" lag cirka 1,5 mil utanfor Venedig, vid flygplatsen och var en camping. Vi tog oss till flygplatsen, bytte till fel buss och fick ga cirka 3 km pa en hart trafikerad vag i skymmning.  Vi fick en liten, hytt att sova i (inget fel med den) .... MEN bakom hytten var en honsgard med tva tuppar som gol ungefar vr 10 sek,( jag raknade) samt att alla flyg istorsett startade over varan stuga. Dagen efter detta vaknade vi av att det regnade... lag kvar en lang stund, tvattade o akte sen in till Venedig som var svinkallt, de tva dagarna efter detta stannade vi pa campingen o solade (for da var det varmt o soligt) Sista dagen var vi iallafall i venedig igen som visade sig fran sin basta sida!!! jattevackert och charmigt

Nasta stopp bli Barcelona, sen Valencia.

RSS 2.0