Tuva

Idag har jag demat, lite drickyoughurt (som proviva) Biola heter den på norsk. Jag blev eskorterad till Rema 1000 Tønsberg av en jobbarkompis, upp med bord o grejer, så kommer en tant o stæller sig bredvid med kaviar, vilken social kvinna...  Vi åkte gemensamt till Meny och kækade, bilturen var cirka 3 min men hon lyckades sjunga hela vægen...
Sjælva demon var lugn och gick jættebra, men nær jag skulle hem, stormen har slagit till mot sødra Norge,  På radion snackar dom om 8 m høga vågor, tak som blåst av ålderdomshem etc, mardrømsfærd hem så jag mellanlandar lite på bibloteket. I morgon blir det semlor på OBS hær i Sandefjord, det ska bli trevligt. I kvæll ska jag kosa mig med antikrundan och en massa tænda ljus.

bowling for beer

I fredagskväll var vi i bowlinghallen tillsammans med några öl innan för västen. Kalle gick dit med ett himla självförtroende...Men vem sopade banan med honom, jo jag förstås, trots att han försökte supa ner mig i hopp om att han skulle vinna, jag vann med hela 19 poäng och all kalles manlighet var som bortblåst

Idag var vi i Tönsberg och skrev alla papprena för jobbet samt köpte nya vindrutetorkare, som var tvunga att få monterade också (försökte först själva vilket var omöjliget) Sen gick vi vidare till Gallerian, där vi möttes av hysterisk rea på JC. Fyll en påse för 599kr, sagt o gjort 18 plagg senare och en smällfylld påse. Karl kände sig inte helt tillfredsställd utan gick vidare till H&M och inhandlade sin 43 jacka, en mössa en tröja samt lite underkläder i glada kulörer.

Ikväll blir det nog en proteinrik middag samt dubbelavsnitt av sex og singelliv på norska tv3.

 

jobb.jobb.jobb

Idag fick jag æntligen jobb!
På Tine, arlas motsvarighet i Norge. Jag ska demonstrera semlor!


...

Idag har vi städat så in i helvetet

uppdateringar från nordvæst

Nu har vi varit i Norge i två hela veckor utan jobb!! Det suger rætt rejælt brutala ord kanske, men ack så sant. Imorse ringde Knut från Tine (Arla, fast på norska) och jag ska på intervju dær på Torsdag. På dagarna så hænger vi runt på olika bemanningsføretag, hær på bibloteket eller diverse utflykter. Førra veckan var vi ute på Østerøya, ett jættefint sommarstuge/villa område med strand och klippor, om vædret ær fint ska vi antagligen dit i morgon igen och ha med oss picknick.

Igår lagade Kalle shepards pie. (detta tyckte han absolut att jag skulle næmna i bloggen) efter ett mørdarpass på gymmet (typ). Ikvæll laddar jag før dubbel avsnitt av sex og singelliv, annars ær mitt absoluta favorit, fortfarande antikrundan på torsdagar. Sen kan jag glædja mamma med att jag numera førsøker følja toppform. På torsdag flyttar en Emma från Lindsdal in hos oss, før en tid framåt.

Jag och kære Karl har vbørjat fundera på att åka till Indien i børjan av mars... vi får se hur det går..(vi tjænar ju inga pengar!!!)

over and out

Jag, Kalle och Karen 14 timmar i stræck

Igår kørde jag & Kalle till Norge, planen var att ta færjan Strømstad-Sandefjord, n'r vi kom dit tyckte vi det var lite tomt och efter att ha væntat i øver en timme gick vi før att køpa biljett "trodde vi", båtjævlarna hade slutat gå, endast 2 ggr om dagen behagade de att gå. JÆVLAR tænkte vi, inte kunde vi sitta i bilen till 13.30 dagen efter, så vi (jag) besløt mig før att køra runt, efter att kørt både svinesundsbron och åkt moss-horsten-færjan var vi i Vestfold. några dåliga vægar senare var vi hemma! aaaah i MIN LÆGENHET! åh går knappt att beskriva kænslan. Lægenhten var vælstædad, førutom under diskbænken, dær stod en påse sopor kvar i hinken, och øverst på førsta plats en anvænd kondom. GRATTIS MORGAN, oh yeah.
Han hade också glæmt en låda i kylskåpet innehållande 2 julskinkor, 2, revben, 3 julkorvar...

Idag har vi søkt jobb. Adecco sen Manpower.
På manpoer ær jag redan anmæld och de har ringt mina referenser och fått goda svar...
Kalle dæremot visste inte ens vad manpower låg och blev ombædd att fylla i på deras hemsida, innan han ens skrivit klart blir han erbjuden ett jobb, Gubbjæveln frågar inte ens mig, Kalle ska bli sopgubbe utan referenser o allt, Gubbjævel till att vara nazist, dendær manpowerkille.
Han visade mer prov på nazistdragen då två invandrarkillar kom in... ARG ær jag..

Nu ska jag åka och leverar køtt till min væn Johan.

På väg

I morgon ska jag hem igen, eller till Norge alltså åka hemifrån. Med en viss lättnad, återgå till det lätta livet, jobba-sova-äta. Visst är det skönt att vara hemma (hos mamma) även om jag blivit förflyttad till mammas gamla rum som numera fungerar som data/biblotek/gästrum/mitt rum, sover gör jag i Johannas gamla men mycket fina och smala säng. Livet har fortsatt i Kalmar, tycker dock att utveckling inte går i samma takt. De flesta kompisarna har på något sett tagit steget från kalmar eller är mer eller mindre påväg härifrån. Resten av kalmarsbefolkning står på exakt samma punkt som de gjorde när jag åkte härifrån sist., så mycket har jag inte missat. Jag är lättad över att åka härifrån igen, tristessen hade dödat mig. Sandefjord är varken större eller häftigare än Kalmar, mer tvärtom, men som tur var inte Kalmar. I Norge lever jag mitt vuxna liv, med egen lägenhet, bil o brevlåda. På tisdag ska vi upp till adecco och försöka fixa nya jobb, innan dess så ska det städas o möbleras om lite i lägenheten och antagligen försöka få upp värmen! Inhandla lite mat och bo in oss på nytt. Rycka bort Holmström och Wildmark från brevlådan och klistra dit Herr Eriksson.


Mamma & Johanna ville absolut nämnas i bloggen, så här är dom till o med i bild.
image18

RSS 2.0