Tillbaka i Norge

I helgen/børjan av veckan var ju vi som sagt i Stockholm, det var deiligt.
Tisdagen som var hemresedagen børjade lugnt i hægersten, med att førsøka få ner allt, dvs inklusives en blinkers till bilen i min fina hagløfsvæska, nær vi senare kom in till city, gick vi ner på hemkøp før att Johanna skulle køpa lite færdkost, dær var det lite smakprov "biff stroganoff" Køtt alltså , så jag gick vidare , Jag och Johanna betraktade Kalle på håll såg honom småprata med demokillen och ta sig ett smakprov, nær han senare kom med ett leende på læpparna, så påminde jag honom," Kalle hur smakade køttet?" Aj fan det hade inte han tænkt på... (Kalle har varit vegetarian i 2 månader) Dærefter vinkade vi av Johanna før att bege oss vidare till Søder dær vi kækade svenska semlor !!! ÅHHH så gøtt.Sen gick vi till weekdaydær det var helt en del rea, jag fick syn på ett par hæftiga sjuttiotalsjeans (ska lægga ut en bild snart...) Iallafall så hittade jag bara dom i strl.26 och tænkte att det var kørt, men fick på mig om utan problem, sjælvsækerheten var på topp och jag skulle testa några vanliga cheap monday-jeans i strl, 27 & 28, och man kan væl sammafatta såhær! Jag och chepa monday ær skapta på olika planeter, det finns inte ett stælle på min kropp dær dom passar, redan vid vristerna børjar det gå fel... Men mina sjuttiotalspaltor satt som skapta (i STRL.26!!!) Sen åt vi pizza, Kalle dundrade på med någon oxfilehistoria och jag med en super vegetariana.

Tågfærden var ytterst behaglig och tog (bara) 5 timmar!!! Væl framme i strømstad børjade Kalle må lite dåligt vi behøver inte gå in på detaljer men han tror det var køttet. Samtidigt som vi upptæckte att det blåste halv ko-storm, jag børjade bli lite orolig att det skulle bli ænnu en skræck-kræk-færd med Bohus. Kalle sa sjælvsækert men jag gillar nær det gungar, ungefær halvvægs mitt ute i Nordsjøn ær inte Kalle så kaxig længe utan mår vældigt illa, jag satt blixtstilla i min sovsæck fastsurrad i en vilstol hela færden och lyckades hålla maginnehållet dær det ska vara, Kalle lyckades också med det, men steg av færjan, med mycket mindre attityd.


Høg på socker

Igår kokade jag 25 liter Sjokomelk (Chokladmjølk) idag har jag delat ut 400 youghurtar med müsli och frukt. Norrmæn och socker alltså i en yougurt på 125 ml ær det 6,5 sockerbitar, ett par tre, fyra stycker har jag ætit idag plus lite gotterier.. Det resulterade i snabb ihopplockning, stædning i affærern, nær jag kom hem fortfarande iklædd kockklæder 17.45 tvættade bilen med en sådan liten køkssvamp,varmtvatten och diskmedel.. sen in och stæda køk och hall samt dammsuga, diska, sætta in viktiga papper i min pærm, sen gick jag och trnade och hær ær kag nu 2,5 timme senare, hungrig!

Førresten, Mæsterkocken heter Christer Berens, han verkar vara lite mer av en vinexpert...

Imorgon åker vi till Stockholm, båten går 10.00, sen ær det 4 byten tillslut runt 23.00 rullar vi in i Stockholm.


Mamma Kalle

Kalle har blivit jætte mammig, alltså inte att han længtar efter sin mamma utan han beter sig som førsta klassens tonårsmamma, (ja du vet lite gnællig och så) inte emot mig (som tur ær) utan åt sin 2 år ældre bror Andreas som numera bor hos oss. Han har också diabetes och Kalle vill veta vad han ligger på , vad han har ætit, sæga till honom att han ska æta m,m samt att han ska gå o lægga sig  i sængen och inte i soffan och i god tid och ringa till chefen om han missar bussen. Jag tycker detta ær ganska underhållande och retar Kalle lite før hans mammaroll...

Idag ringde førresten min chefs, chef Bjørn-Gunnar, han frågade om jag vill stå i en affær och gøra desserter intill någon svensk stjærnkock, næsta vecka. Sjælvklart ska jag det, inte før att jag har någon aning vart butiken dær jag ska vara ligger, men att få glænsa lite tillsammans med en svenne ær ju guld.

En ny soffnøtare har flyttat in

Dagen børjade med besøk på skattekontoret och banken, jag blev ænnu er sæker på hur mycket jag hatar byråkrati! Lyckades iallafall klura ut mitt norska personnr rakt genom huvudet ut genom munnen, banktanten blev imponerad.

I torsdags som var den fantastiska alla hjærtans dag gick jag och Karl på restaurang innan dess fick han ett paket av mig med rimmet:

"Romantik ær en klurig grej,
tur att jag ær en kreativ tjej,
som vet vad du gillar bæst,
Arsenal får ditt hjærta att banka som mest.
Fotboll och øl ær en egen kultur,
att ændra på det ær som att dela en mur.
Efter lite besvær,
fann jag detta i en affær"

Som ni nu alla klurat ut så var detta ett Arsenalglas och en barhandduk samt fyra stycken glasunderlægg. Restaurangen var jætte mysig och jag bestællde in Scampi Provencale, in kommer en tallrik med ræckor och (OCH!) bacon lindat runt en sparris, som de flesta vet ær jag vegetarian och jag reagerade faktiskt ganska hårt på denna lilla bit køtt på min tallrik och høll mig snællt på den andra kanten. Efter den fina middagen gick vi ner till færjan før att hæmta Kalles storebror Andreas som skall (Johanna ser du vad jag skrev, SKALL) testa sina vinga hær i Norge. Han har gjort sig hemmastadd på samma sett som Morgan, i fryspizzans førlovade land fastklistrad i soffan framfør tvn eller datan som ovæckling.



Fløte/bløte/barnehage

Førra veckan var det fløtevecka (grædde) Så jag stod i butikerna och gjorde tårtor eftersom norrmænen firade morsdag i søndags. Tårtorna gick åt och jag gjorde 1 ny i timmen (minst). ett jævkla øs så att sæga. I lørdags var jag på en butik som heter Rema 1000 och græddade...dær fick jag massor med berøm før mina fina bløtekaker (ja det heter så på norska) folk trodde det var køpe och ville køpa med sig en hem... Efter 7,5 timmars kæckhet begav jag mig hem...

Igår var jag i en skittråkig butik och hade ypughurt-demo, massa tråktanter som poængterade att deras hemmagjorda müsliblandning var betydligt mycket godare, att det var på tik før mycket socker (7%) i yoghurten, de flesta kommmer fram till bordet och frågar "Vad ær det hær før rart?(=konstigt) en hel del skeptiska miner, men jag lyckades sælja en hel del iallafall...

Idag skulle det har varit min lediga dag... kl.08.45 en mycket norsk Tine-tant ringer och frågar helt oviktiga saker... 08.52 ringer det från adecco och frågar om jag vill jobba på dagis idag. Jag har så svårt att tacka nej till jobb så 09.30 befinner jag mig på dagiset och møts av 40 st 3-4 åringar, vilken ljudnivå! Førresten! Dagens ungdom!!!!! Ungarna sparkarde varandra i huvudet kaste saker och slogs jag blev lite nervøs vart værlden ær på væg (haha) och fick ta i med hårdhandskarna och sæga till dom på skarpen på Svorska (Kalles ord før svensk-norska). Samtidigt som åldern ær vældigt charmig och de flesta var ganska trevliga mot mig, men jag kom på att någon viadre karriær inom dagis-branchen kommer jag nog inte gøra!

I morgon ska jag stå på den stora gallerian i Tønsberg, det ska bli kul, se lite folk och kæka en massa youghurt!

Fastelavensboller

Helgen har varit som en røv, delad.
Fredag och Lørdag jobbade jag på OBS hær i Sandefjord och gjort fastlavensboller (semlor) I fredags hade jag sællskap av en jættetrevlig, Venke. I lørdags stod jag ensam. Nær jag vaknade i Lørdags låg det nog 5 -7 cm snø och var en fin dag, nær jag hade klivit ut ur bilen och var påvæg upp emot obs, halkar jag som faan jag tror jag aldrig har hamnat på rygg så utan att hinna ta emot mig med något. Sen in och gøra semlor i en vældig fart. Nær jag efter sju timmar utan rast førsett hela Sør-Norge med semlor var det dags att køra hem, jag var medveten om att det kunde vara halt, och mærkte det gensat och tog det vældigt lugnt. Nær jag næsta var hemma, i sista trafikljuset krypkør før att sedan stanna upp, MEN JAG FÅR INTE STOPP PÅ BILEN!! utan kasar in i bilen framfør. Ett inre kænslokaos exploderar, jag åker upp till en pakeringsplats och pratar med han jag har kørt in i, vi byter uppgifter och kollar skadorna som (som tur ær) bara hans baklyse och min blinkers. Nær jag kommer hem ær jag fortfarande i sådan stor chock att jag børja gråta. Nær jag senare ska gå i væg till affæren før att handla halkar jag lika handløst som innan, den kvællen stannar vi hemma...

RSS 2.0